Wat doen we?

Het woord zegt het eigenlijk al: het dorpsbelang komt op voor de belangen van de dorpsbewoners. Deze belangen zijn natuurlijk heel divers, maar als centraal thema geldt de leefbaarheid in onze dorpen. Met leefbaarheid hebben we het over bijvoorbeeld projecten omtrent dorpsfaciliteiten, onderwijs, ruimtelijke ordening en af en toe organiseren we een feestje. Dit allemaal om het samenzijn van dorpsgenoten te stimuleren en iedereen een fijne plek te gunnen om te wonen. 

Wie zijn we? 

Jan van der Werf

Voorzitter

Els van der Weide

Vice-voorzitter

Cor Gersen

Secretaris

Jasper van der Heijden

Penningmeester

Dieuwke Schurer -  Spoor

Ledenadministratie

Rommie van der Heide

Communicatie

Peter Lorwa 

Lid

Jittie Langhout en Marie v/d Schaar

Redactie dorpskrantje

Ronald van Vliet

Beheer website 

Waar vind je ons?

dorpskrantje

In dit krantje staan allerlei nieuwtjes over Tzummarum en Firdgum, maar ook activiteiten en de stand van zaken rondom projecten. Het krantje komt maandelijks uit, m.u.v. de zomervakantie. Inhoud voor het krantje kan door iedereen aangeleverd worden, dus ook door jou! Mocht je eens een leuk stukje in willen insturen, dan kan dit aangeleverd worden bij de redactie.

algemene ledenvergadering

Eenmaal per jaar vindt de Algemene Ledenvergadering plaats: een belangrijke plek waar leden hun stem kunnen laten horen. Ook worden er op de Algemene Ledenvergadering updates gegeven vanuit het Dorpsbelang naar de leden toe. Er wordt gepraat over de onderwerpen waar het Dorpsbelang zich op dat moment mee bezig houdt.

website

Via deze website vind je meer informatie over het dorpsbelang en blijf je op de hoogte van de laatste nieuwtjes rondom projecten en activiteiten die zich afspelen in onze dorpen. 

welkomstboekje

Iedere nieuwe inwoner van Tzummarum-Firdgum ontvangt een welkomstboekje, met daarin praktische zaken en leuke wetenswaardigheden over de omgeving.

facebook

Via onze facebookgroep houden we je graag op de hoogte van het laatste nieuws en gaan we graag met jou in gesprek over de leefbaarheid in onze dorpen. Praat mee en nodig uit!

Lid worden

Het is belangrijk dat het dorpsbelang een representatief deel van haar inwoners vertegenwoordigt. Dit komt voor een groot deel tot uiting in het ledenaantal en daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners lid zijn van het dorpsbelang. Zonder steun van de bewoners uit onze dorpen kan het dorpsbelang haar activiteiten niet voortzetten. Als inwoner kun je lid worden voor maar €12 per jaar!

Subscribed!

Thank you for subscribing to our newsletter.

Dorpsbelang Tzummarum Firdgum

Adres secretariaat

Lytse Buorren 11
Tzummarum 8851ER

Over dorpsbelang Tzummarum-Firdgum

Dorpsbelang zet zich in voor de belangen van de dorpen Tzummarum en Firdgum, met als belangrijkste thema de leefbaarheid. Op deze website vind je meer informatie over wat we doen en wat er speelt in de dorpen.